Šulc nepotrebuje v osemfinále PVP atraktívneho súpera

14.11.2005 Celý región

Prešov 14. novembra (TASR) – Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov sa už v utorok dozvedia meno ďalšieho súpera v ich putovaní pohárovou Európou...
Prešov 14. novembra (TASR) – Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov sa už v utorok dozvedia meno ďalšieho súpera v ich putovaní pohárovou Európou. Sobotňajšou víťaznou rozlúčkou s Ligou majstrov a konečnou treťou priečkou v tabuľke F-skupiny si zverenci trénera Františka Šulca zabezpečili postup do osemfinále Pohára víťazov pohárov, v ktorom už v prvý decembrový víkend narazia na niekoho z osmičky nasadených tímov a o týždeň neskôr si duel zopakujú v odvete.

Kôš nasadených tímov pozostáva výlučne z postupujúcich z 3. kola PVP, druhý kôš tvoria mužstvá z tretích priečok skupinovej fázy LM. \"Pani šťastena\" sa môže s Prešovčanmi zahrať na viacero spôsobov - zeleno-bieli sa síce nemôžu stretnúť s bývalým súperom z HIL – Baníkom Karviná, ktorý je v rovnakom koši ako Prešov, no môžu trebárs natrafiť na jedného z hlavných favoritov súťaže nemecký HSG Nordhorn, s ktorým v 2. kole v pohárovej Európe debutoval novozámocký Štart a vypadol s ním po prehrách 21:30 a 24:32. V pozícii outsiderov by sa šarišský klub ocitol aj po priradení k španielskym klubom Valladolidu alebo Granollersu, či francúzskemu Chambery, ktoré pred štyrmi rokmi hladko prešlo cez Sečovce. Podstatne lepšie východiskové pozície na ďalší postup a možno aj ďalšiu mastnú prémiu od šéfa klubu Miloslava Chmeliara by \"koňare\" dostali pravdepodobne v prípade konfrontácie so Slogou Doboj z Bosny a Hercegoviny, či ďalšieho súboja s rumunským protivníkom – HCM Constanta. Tréner Šulc však varoval: \"V tejto spoločnosti sa už dá len ťažko vyberať. \" Po trpkých lekciách od gigantov z Veszprému a Ciudad Realu v skupine LM by si prešovský kouč však predsa len viac želal stráviteľnejšie sústo. \"Zápasy v Lige majstrov boli pre nás veľkou školou a ak by som si mal teraz vybrať, určite by som dal prednosť menej náročnému súperovi aj na úkor atraktívnosti duelu. Nebudem klamať a navyše, aj keď už samotné tretie miesto v skupine a postup do PVP hodnotím ako veľký úspech, v klube to nepovažujeme ešte za náš cieľový výsledok sezóny, \" vysvetlil Šulc, ktorý si spoločne s hráčmi za opustenie dna tabuľky v F-skupine bude môcť rozdeliť prémiu 500.000 korún.
Hodnotnejšie ako finančný zisk sa však trénerovi obhajcov slovenského titulu javia získané poznatky z dramatického víťazstva (30:25) znamenajúceho postup. \"Môžeme si zobrať ponaučenie, že každý zápas sa hrá do úplného konca a som rád, že chlapci to psychicky zvládli, nestratili hlavy a dodržali taktické pokyny. Na druhej strane sa musíme vyvarovať naivného správania v obrane ako sme to predviedli v prvom polčase s Bukurešťou a niečo ešte musíme robiť s našou bolesťou - hrou na postavenú obranu, \" podotkol Šulc.

Rozdelenie košov pred utorňajším žrebom osemfinále PVP:
Nasadené tímy (postupujúci z 3. kola PVP):
RK Sloga Doboj (BaH), Skjern Handball (Dán. ), CBM Valladolid (Šp. ), Fraikin BM Granollers (Šp. ), Chambery Savoie HB (Fr. ), HSG Nordhorn (Nem. ), HCM Constanta (Rum. ), Hammarby IF HF (Švéd. )

Nenasadené tímy (postupujúci z 3. miest skupín LM): TATRAN PREŠOV (SR), HC Baník Karviná (ČR), Torgler Group Merano (Tal. ), Wisla Plock SSA (Poľ. ), Čechovskí Medvedi Čechov (Rus. ), Kadetten Schaffhausen (Švajč. ), IK Sävehof (Švéd. ), ZTR Záporožie (Ukr. )

Termíny osemfinále:
prvé zápasy – 3. , resp. 4. decembra, odvety 10. , resp. 11. decembra 2005
 

Vyberte región

mark